Brandwerende archiefkasten

Veilig uw documenten opbergen in een brandwerende kast

Bij de Archiefkastspecialist vindt u een breed aanbod extra beveiligde archiefkasten. Deze robuuste opbergsystemen zijn speciaal ontworpen om tegen een stootje te kunnen en zorgen ervoor dat de inhoud optimaal beschermd is, bijvoorbeeld in het geval van brand.

Topmerken archiefkasten: Bisley, Triumph, Ecotec etc.

Speciaal voor het veilig opbergen van de belangrijkste documenten en gegevens binnen uw onderneming kunt u bij ons daarom kiezen voor een archiefkast met een brandwerend vermogen. Wij verkopen op dit gebied uitsluitend topmerken, waaronder PDC, Ecotec, Bisley en Triumph. Om aan elk budget tegemoet te komen zijn dit echter niet alleen extra veilige, maar ook nog eens extra goedkope archiefkasten.

Normen en richtlijnen

Daarbij voldoen zij uiteraard aan alle normen en eisen die conform de specificaties van DIN 4102 voor brandvertragende archiefkasten zijn opgesteld. Uw papieren archiefstukken, bedrijfsgegevens, dossiers en tekeningen zijn dankzij deze richtlijnen en onze kasten dus uitstekend beschermd tegen brand- en schroeischade. Zo is om een archiefkast brandveilig te maken een extra laag van zes centimeter dik isolatiemateriaal aangebracht in de ruimte tussen de buitenkant en de binnenmantel.

Ondanks speciaal metaal fraaie uitstraling

Daarnaast kan het metaal waaruit de kast bestaat hoge temperaturen weerstaan, terwijl de buitenkant is uitgevoerd in zwart en afgewerkt met een krasvaste coating. Deze brandwerende archiefkasten hebben behalve uitstekende eigenschappen dus ook een fraaie uitstraling.